Arrangement Kaasmuseum & Kaasboerderij

Alles over kaasmaken, van vroeger tot nu.

Met dit arrangement bezoek je Kaasboerderij de Graaf met de kaasmakerij, de opslag, de boerderijwinkel en krijg je toegang tot Het Kaas Museum Bodegraven. (6 t/m 20 pers.)

Het Kaas Museum Bodegraven

Een collectie met unieke historische objecten en een rijk verhaal over kaas, kaas maken, de kaasmarkt, het boerenleven en de kaashandel in Bodegraven. Historisch en hedendaags. Om het verhaal compleet te maken is nu ook het verhaal van de hedendaagse kaashandel in Bodegraven en omstreken toegevoegd; de historische weg van koe naar kaashandel en de reden waarom Bodegraven tegenwoordig zo’n belangrijke positie inneemt op de wereldwijde ‘kaas’kaart!

Kaasboerderij De Graaf

Sinds 1928 runt de familie De Graaf met veel plezier en passie hun kaasboerderij aan de Buitenkerk in Bodegraven. Op de boerderij worden twee keer per dag hun ca. 100 rood- en zwartebonte koeien gemolken. In de zomer grazen de koeien buiten in de polder en in de winter brengen zij de dag door in hun nieuwe duurzame stal. In de ambachtelijke winkel wordt uitsluitend echte boerenkaas verkocht. Gemaakt door Gerrit en Irma, bereidt met de melk van eigen koeien.

Cheese Valley

Cheese Valley, een uniek gebied midden in het Groene Hart. Vier gemeenten met bijzondere verhalen en belevenissen. En bovenal het hart en de oorsprong van échte kaas, het gele goud van Holland. Luister hieronder naar het verhaal.

Bekijk hieronder wat er nog meer te beleven is in de buurt.

Arrangement Kaasmuseum & Kaasboerderij
Kaasboerderij De Graaf
Buitenkerk 56
2411 PC Bodegraven

Website

Ontdek & Deel #cheesevalleyholland

Wil je niets missen?

Ontvang inspiratie en het laatste nieuws over activiteiten. Volg ons via social media of onze Cheese Valley nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies.