Beijersche Schuur

Uitrusten in een sfeervolle omgeving en genieten van verse en eigengemaakte streekproducten.

De Beijersche Schuur in Stolwijk is naast kaasboerderij, ook een winkel en theeschenkerij waar je niet snel uitgekeken en – gegeten raakt. Luister hieronder naar het verhaal.

De boerderij is nog van de ‘oude’ stempel’… oftewel uniek. In de zomertijd vanaf april lopen de koeien buiten en in de wintertijd vanaf november staan de koeien binnen vast op hun eigen plek.

Wanneer er in het weiland genoeg gras staat en de temperatuur in de nacht ook goed is gaan de koeien naar buiten. In deze periode zijn de koeien 24 uur per dag op het weiland en worden de koeien gemolken in een doorloop wagen.

Van de verse melk wordt échte boerenkaas gemaakt die verkocht wordt in de eigen winkel van de familie Boer. Luister hieronder naar het tweede verhaal en kom meer te weten over de Beijersche Schuur.

In de omgeving valt genoeg te beleven. Bezoek het mooie plaatste Stolwijk of de stad Gouda op fietsafstand. Ook bevind je je hier dicht bij de mooie Molenwiek- en Koe-KaasRoute.

Cheese Valley

Cheese Valley, een uniek gebied midden in het Groene Hart. Vier gemeenten met bijzondere verhalen en belevenissen. En bovenal het hart en de oorsprong van échte kaas, het gele goud van Holland. Luister hieronder naar het verhaal.

Mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van de provincie Zuid-Holland.

Beijersche Schuur
Beijerscheweg 12
2821 Stolwijk

Website

Ontdek & Deel #cheesevalleyholland

Wil je niets missen?

Ontvang inspiratie en het laatste nieuws over activiteiten. Volg ons via social media of onze Cheese Valley nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies.