Cheese Valley Tocht

40 km – Samen met Green Cow Bike Tours verken je Cheese Valley op de fiets.

Goudse kaas is niet alleen verrukkelijk, maar kent ook een rijke historie! Eeuwenlang werd de Goudse kaas verhandeld in de kaasstad Gouda. Maar de productie van de kaas vindt plaats in de gehele regio, ook wel bekend onder de naam “Cheese Valley”. Stap met ons op de fiets en ga mee naar Woerden. Zie en proef de geschiedenis van de Goudse kaas!

De fietstocht start in de historische binnenstad van Gouda. Op korte afstand, verrassend dicht bij de stad, ligt in Reeuwijk een adembenemend natuurreservaat met een rijke verscheidenheid aan watervogels. Via kleine dorpen en smalle wegen kom je vervolgens in Woerden, waar je het Kaaspakhuis bezoekt. De route gaat verder door het platteland langs de Lange Linschoten.

Geniet hier van de wilgen en het water! Ergens tussen de polders kun je als je wilt een kijkje nemen bij een echte kaasboerderij. Na een kopje koffie of thee fiets je weer terug naar Gouda. Op aanvraag kun je trouwens ook starten en eindigen op een andere locatie.

Klik hier voor meer informatie.

Cheese Valley

Cheese Valley, een uniek gebied midden in het Groene Hart. Vier gemeenten met bijzondere verhalen en belevenissen. En bovenal het hart en de oorsprong van échte kaas, het gele goud van Holland. Luister hieronder naar het verhaal.

Bekijk hieronder wat er nog meer te beleven is in de buurt.

Cheese Valley Tocht
Markt 35
2801 JK Gouda

Website

Ontdek & Deel #cheesevalleyholland

Wil je niets missen?

Ontvang inspiratie en het laatste nieuws over activiteiten. Volg ons via social media of onze Cheese Valley nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies.