De Bodegraafse Kaasboer

In het authentieke kaaspakhuys rijpen de kazen op traditionele en natuurlijke wijze. Traditioneel gerijpt, in eigen kaaspakhuis.. dat proef je.

De familie Veldhuijzen is al sinds 1885 actief in de kaashandel vanuit het kaasdorp Bodegraven. Ruim 125 jaar ervaring in het selecteren van de lekkerste kazen, het rijpingsproces en het vers versnijden van kaas. Inmiddels is de vijfde generatie actief in het bedrijf. En daarmee wordt een familietraditie voortgezet.

Unieke traditionele rijping

Om de smaak optimaal te laten ontwikkelen, worden de kazen op houten planken gerijpt en worden deze wekelijks handgekeerd. Dit vakmanschap wat door de verschillende generaties is opgebouwd en doorgegeven, is belangrijk voor de smaakontwikkeling. Veel kaas wordt op industriële wijze bewaard. Daardoor verliest het weinig vocht en ontwikkelt het zich minder qua smaak. De Bodegraafse Kaasboer geeft de kazen alle tijd om hun rijke smaak te ontwikkelen. De rijpingsomstandigheden zijn daarbij essentieël. Ze laten de natuur juist meespelen met wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Deze passie en liefde voor het vak proef je dan ook in de kaas.

Cheese Valley

Cheese Valley, een uniek gebied midden in het Groene Hart. Vier gemeenten met bijzondere verhalen en belevenissen. En bovenal het hart en de oorsprong van échte kaas, het gele goud van Holland. Luister hieronder naar het verhaal.

Bekijk hieronder wat er nog meer te beleven is in de buurt.

De Bodegraafse Kaasboer
Prins Hendrikstraat 24
2411 CT Bodegraven

Website

Ontdek & Deel #cheesevalleyholland

Wil je niets missen?

Ontvang inspiratie en het laatste nieuws over activiteiten. Volg ons via social media of onze Cheese Valley nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies.