Het Kaas Museum Bodegraven

Van koe naar kaashandel in het Groene Hart.

Een collectie met unieke historische objecten en een rijk verhaal over kaas, kaas maken, de kaasmarkt, het boerenleven en de kaashandel in Bodegraven. Historisch en hedendaags.

Het Kaas Museum bevindt zich niet alleen op een nieuwe locatie in het centrum van Bodegraven, maar de tentoonstelling is ook volledig vernieuwd. De collectie met unieke historische objecten laat de geschiedenis zien van kaas, kaas maken, de kaasmarkt, het boerenleven en de kaashandel in Bodegraven door de eeuwen heen.

Om het verhaal compleet te maken is nu ook het verhaal van de hedendaagse kaashandel in Bodegraven en omstreken toegevoegd; de historische weg van koe naar kaashandel en de reden waarom Bodegraven tegenwoordig zoโ€™n belangrijke positie inneemt op de wereldwijde โ€˜kaasโ€™kaart!

Het bezoek aan het museum duurt ongeveer 45 minuten en dan weet u ook alles over kaas…! Voor de meest actuele openingstijden ga naar de website.

Cheese Valley

Cheese Valley, een uniek gebied midden in het Groene Hart. Vier gemeenten met bijzondere verhalen en belevenissen. En bovenal het hart en de oorsprong van รฉchte kaas, het gele goud van Holland. Luister hieronder naar het verhaal.

Het Kaas Museum Bodegraven
Marktstraat 1
2411 BE Bodegraven

Website
Deze website maakt gebruik van cookies.