Kaasboerderij De Graaf

Fijne ambachtelijke boerenkaas, gemaakt van verse rauwe melk van eigen koeien.

Sinds 1928 runt de familie De Graaf met veel plezier en passie hun kaasboerderij aan de Buitenkerk in Bodegraven. Inmiddels is het de beurt aan de derde en vierde generatie. Gerrit en Irma zijn al sinds 1995 de trotse boer en boerin van Kaasboerderij de Graaf. Zoon Adriaan zal het familiebedrijf in de toekomst voortzetten.

Op de boerderij worden twee keer per dag hun ca. 100 rood- en zwartebonte koeien gemolken. In de zomer grazen de koeien buiten in de polder en in de winter brengen zij de dag door in hun nieuwe duurzame stal.

Via het voorportaal waar sinds kort onze boerderijautomaat staat, kun je de boerderijwinkel binnenstappen en ben je weer even terug in de tijd.

In de ambachtelijke winkel wordt uitsluitend echte boerenkaas verkocht. Gemaakt door Gerrit en Irma, bereidt met de melk van eigen koeien.

Er zit altijd wel een soort tussen dat je lekker vindt! Wat dacht je bijvoorbeeld van jong belegen, overjarig of gatenkaas? Ook als je liever kaas met kruiden wilt, ben je hier aan het juiste adres. Zo wordt er onder andere kaas met komijn, fenegriek, bieslook en Italiaanse kruiden gemaakt.

Cheese Valley

Cheese Valley, een uniek gebied midden in het Groene Hart. Vier gemeenten met bijzondere verhalen en belevenissen. En bovenal het hart en de oorsprong van échte kaas, het gele goud van Holland. Luister hieronder naar het verhaal.

Mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van de provincie Zuid-Holland.

Kaasboerderij De Graaf
Buitenkerk 56
2411 PC Bodegraven

Website

Ontdek & Deel #cheesevalleyholland

Wil je niets missen?

Ontvang inspiratie en het laatste nieuws over activiteiten. Volg ons via social media of onze Cheese Valley nieuwsbrief.