Kaasboerderij De Twee Hoeven

Al generaties lang boert de familie Den Boer op deze meer dan 400 jaar oude boerderij.

Op De Twee hoeven wordt al meer dan 100 jaar boeren Goudse kaas volgens traditioneel recept gemaakt. In 2017 is de volledig nieuwe kaasmakerij gebouwd, met de nieuwste technieken worden hier naast jonge tot oude kaas ook zo’n 25 soorten kruidenkazen gemaakt.

Willemijn en Niek den Boer zijn samen met hun zoons Teun, Jelle en Luuk de vierde generatie die wonen en werken op kaasboerderij De Twee Hoeven aan de Steinsedijk in Haastrecht. Op dit prachtige familiebedrijf worden tweemaal daags 200 koeien gemolken en elke week zo’n 4.000 kilo kaas gemaakt die deels wordt verkocht in de eigen boerderijwinkel.

Op De Twee Hoeven is het mogelijk om een vooraf gereserveerde (educatieve) rondleiding door de melkveehouderij en de kaasmakerij te krijgen. Tijdens de rondleiding die zo’n 90 minuten duurt krijg je alles te horen over het reilen en zeilen op de boerderij. De rondleiding kan afgesloten worden in de speciale hooiberg, onder het genot van een kaasplankje of kaasfondue.

De hooiberg is een aantal jaren terug geheel verbouwd tot speciale ontvangstruimte. Kleine of grote gezelschappen, voor een lunch, kinderpartijtje, vergadering of kaasfondue. Alles kan in overleg op maat worden aangeboden.

Cheese Valley

Cheese Valley, een uniek gebied midden in het Groene Hart. Vier gemeenten met bijzondere verhalen en belevenissen. En bovenal het hart en de oorsprong van échte kaas, het gele goud van Holland. Luister hieronder naar het verhaal.

Mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van de provincie Zuid-Holland.

Kaasboerderij De Twee Hoeven
Steinsedijk 37
2851 LB Haastrecht

Website

Ontdek & Deel #cheesevalleyholland

Wil je niets missen?

Ontvang inspiratie en het laatste nieuws over activiteiten. Volg ons via social media of onze Cheese Valley nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies.