Kaasboerderij Schep

De Krimpenerwaard is de bakermat van de Goudse kaas. En dat merk je!

Rijdend over een smal landweggetje door de Zuidbroekse polder tussen Bergambacht en Berkenwoude, kom je aan bij kaasboerderij Schep. Je bevindt je hier midden in het veenweidegebied van het Groene Hart.

Al ruim 50 jaar maakt de familie Schep van (bijna) alle melk 6 dagen per week heerlijke Goudse kaas van de boerderij. De kazen komen in allerlei maten, van klein tot groot. De grote 60 kg kazen zijn een echte specialiteit.

De daken van de stallen liggen vol met zonnepanelen, 3.100 in totaal. Daarnaast zorgen zonnecollectoren voor warm water dat volop nodig is in de kaasmakerij.

Kaasboerderij Schep ligt aan de leuke Koe-KaasRoute. In de buurt kun je overnachten op gastenboerderij De Appelgaard of Farm Camps Stolkse weide. Een bezoek aan het nabijgelegen streekmuseum Krimpenerwaard is zeker de moeite waard en voor een lekkere lunch fiets je naar Huisje de Zeeuw in Lekkerkerk.

Cheese Valley

Cheese Valley, een uniek gebied midden in het Groene Hart. Vier gemeenten met bijzondere verhalen en belevenissen. En bovenal het hart en de oorsprong van échte kaas, het gele goud van Holland. Luister hieronder naar het verhaal.

Mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van de provincie Zuid-Holland.

Kaasboerderij Schep
Zuidbroek 153
2861 LL Bergambacht

Website

Ontdek & Deel #cheesevalleyholland

Wil je niets missen?

Ontvang inspiratie en het laatste nieuws over activiteiten. Volg ons via social media of onze Cheese Valley nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies.