Kaasboerderij Vrede-Oord

Biologisch… extra liefde voor onze koeien en de natuur. Van onze melk tot kaas.

In Kamerik, dicht bij Woerden, maken Paul en Lise Zwetsloot sinds 2004 boerenkaas van de biologische melk van hun 70 melkkoeien. Sinds 1997 wordt op kaasboerderij Vrede-Oord een biologische bedrijfsvoering toegepast. Wij vinden dat een mooie manier van boeren want het is beter voor mens, dier en natuur.

​Biologisch boeren brengt je dichter bij de natuur en het is ook gezonder is voor onze koeien. De koeien lopen zoveel mogelijk buiten waar ze hun buikje vol kunnen eten aan verse kruiden en grassen. Als het te nat of te heet is dan bieden we de koeien natuurlijk beschutting in onze stal waar ze van alle gemakken zijn voorzien zoals een lekker ligbed met matras, koe borstel en volop te eten.

​Op ons land worden géén gewasbestrijdingsmiddelen en/of kunstmest gebruikt en alle producten die we aangevoerd krijgen op het bedrijf zijn biologisch geteeld.

In onze kaasmakerij maken we o.a. Wilde Weide Kaas. Dat is kaas met een gegarandeerde herkomst uit het Groene Hart, biologisch rauwmelks met aandacht voor natuur en landschap bij de productie. En natuurlijk uitmuntend van smaak!

Als onze kaas is verkrijgbaar in onze kaaswinkel op de boerderij en op verschillende markten in het land. Naast de Wilde Weide Kaas is onze KamerTaler echt een bijzondere kaas, dat is onze eigen variant van Emmentaler.

Cheese Valley

Cheese Valley, een uniek gebied midden in het Groene Hart. Vier gemeenten met bijzondere verhalen en belevenissen. En bovenal het hart en de oorsprong van échte kaas, het gele goud van Holland. Luister hieronder naar het verhaal.

Mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van de provincie Zuid-Holland.

Kaasboerderij Vrede-Oord
Van Teylingenweg 174
3471 GK Kamerik

Website

Ontdek & Deel #cheesevalleyholland

Wil je niets missen?

Ontvang inspiratie en het laatste nieuws over activiteiten. Volg ons via social media of onze Cheese Valley nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies.