Koe-KaasRoute

Div. afstanden – Denk je aan de Krimpenerwaard, dan denk je aan koeien en kaas! De Koe-KaasRoute is de manier om de mooiste plekken van de Krimpenerwaard te ontdekken.ย 

Echt bijzonder zijn de oude boerderijen waar je vanzelf langs wordt geleid. Je kunt er de streek letterlijk proeven! Kaas, honing en heel veel andere lekkernijen worden er met de hand gemaakt, en verkocht in de knusse boerderijwinkels.

Genieten

Op de fiets geniet je van grazende koeien en weidevogels op de langgerekte weilanden met bloemrijke slootkanten, met in de verte een monumentale boerderij.

Natuurliefhebbers en vogelaars kunnen op diverse punten op de route een stukje omrijden om een bezoekje te brengen aan de weidenatuur en de vele vogels die er te vinden zijn.

De route gaat langs gezellige dorpjes als Stolwijk, Ouderkerk aan den IJssel en langs de historische stad Gouda. Proef onderweg ook de gastvrijheid van de ondernemers: koop kaas, honing, eieren en andere producten bij de boer of maak kennis met de streekgerechten in een van de gezellige restaurantjes.

Bij Kaasboerderij Schep ontvangt u op vertoon van uw Rabo-pas 10% korting op belegen kaas van de boerderij in de maand juli 2022.

Bekijk hier de route.

Koe-KaasRoute
Gemeente Krimpenerwaard
Dorpsplein 8
2821 AS Stolwijk

Website
Deze website maakt gebruik van cookies.