Koe-KaasRoute

Div. afstanden – Denk je aan de Krimpenerwaard, dan denk je aan koeien en kaas! De Koe-KaasRoute is de manier om de mooiste plekken van de Krimpenerwaard te ontdekken. 

Echt bijzonder zijn de oude boerderijen waar je vanzelf langs wordt geleid. Je kunt er de streek letterlijk proeven! Kaas, honing en heel veel andere lekkernijen worden er met de hand gemaakt, en verkocht in de knusse boerderijwinkels.

Genieten

Op de fiets geniet je van grazende koeien en weidevogels op de langgerekte weilanden met bloemrijke slootkanten, met in de verte een monumentale boerderij. Natuurliefhebbers en vogelaars kunnen op diverse punten op de route een stukje omrijden om een bezoekje te brengen aan de weidenatuur en de vele vogels die er te vinden zijn.

De route gaat langs gezellige dorpjes als Stolwijk, Ouderkerk aan den IJssel en langs de historische stad Gouda. Proef onderweg ook de gastvrijheid van de ondernemers: koop kaas, honing, eieren en andere producten bij de boer of maak kennis met de streekgerechten in een van de gezellige restaurantjes.

Bekijk hier de route.

Cheese Valley

Cheese Valley, een uniek gebied midden in het Groene Hart. Vier gemeenten met bijzondere verhalen en belevenissen. En bovenal het hart en de oorsprong van échte kaas, het gele goud van Holland. Luister hieronder naar het verhaal.

Bekijk hieronder wat er nog meer te beleven is in de buurt.

Koe-KaasRoute
Gemeente Krimpenerwaard
Dorpsplein 8
2821 AS Stolwijk

Website

Ontdek & Deel #cheesevalleyholland

Wil je niets missen?

Ontvang inspiratie en het laatste nieuws over activiteiten. Volg ons via social media of onze Cheese Valley nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies.