Streekmuseum Krimpenerwaard

De collectie bestaat uit meer dan 20.000 voorwerpen.

Het Streekmuseum Krimpenerwaard is hét centrum voor cultureel erfgoed in de streek. Als je het terrein op loopt, waan je je in een wereld van 100 jaar geleden. Over een door appelbomen omgeven pad van ijsselsteentjes, loop je via het boenhok, de wagenschuur en de hooiberg tegen de 17e-eeuwse monumentale boerderij van het type ‘hallehuis’ aan.

Het museum biedt sinds 1953 onderdak aan objecten die betrekking hebben op het leven en werken in de streek tussen circa 1800 en 1945 en de streekgeschiedenis. De collectie bestaat uit meer dan 20.000 voorwerpen van de meest uiteenlopende aard, van doopjurk tot aan disteltang, van serviezen tot aan voedselbonnen.

In samenwerking met culturele instellingen in Krimpen a/d IJssel worden er het hele jaar door activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Denk aan de Open Monumentendag, kinderworkshops in de schoolvakanties, markten en nog veel meer! Voor de meest actuele openingstijden en activiteiten ga naar de website.

Cheese Valley

Cheese Valley, een uniek gebied midden in het Groene Hart. Vier gemeenten met bijzondere verhalen en belevenissen. En bovenal het hart en de oorsprong van échte kaas, het gele goud van Holland. Luister hieronder naar het verhaal.

Bekijk hieronder wat er nog meer te beleven is in de buurt.

Streekmuseum Krimpenerwaard
Boezemdreef 1
2922 BA Krimpen aan den IJssel

Website

Ontdek & Deel #cheesevalleyholland

Wil je niets missen?

Ontvang inspiratie en het laatste nieuws over activiteiten. Volg ons via social media of onze Cheese Valley nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies.