Streekmuseum Reeuwijk

Wie meer wil weten over de geschiedenis van het Reeuwijkse land gaat naar Streekmuseum Reeuwijk.

Het museum laat zien dat de Reeuwijkse Plassen zijn ontstaan door turfwinning. Een uitgebreid beeld van het dagelijks leven op het platteland in ‘grootmoeders tijd’. In het museum is een deel van de collectie Beunder ondergebracht.

Streekmuseum Reeuwijk is gevestigd in een voormalige boerderij. Het gebouw, dat dateert uit 1907, is nog vrijwel volledig intact.

In het museum liggen vele originele veenderijgereedschappen uitgestald, met foto’s die het gebruik ervan tonen. Een zeer minutieus uitgevoerd model in schaal 1:10 geeft overzichtelijk het proces van bagger tot brandstof weer. Hoe de turfwinning destijds in de praktijk ging wordt zichtbaar gemaakt via een uniek diaklankbeeld (12 minuten).

Voor de meest actuele openingstijden ga naar de website.

Cheese Valley

Cheese Valley, een uniek gebied midden in het Groene Hart. Vier gemeenten met bijzondere verhalen en belevenissen. En bovenal het hart en de oorsprong van échte kaas, het gele goud van Holland. Luister hieronder naar het verhaal.

Bekijk hieronder wat er nog meer te beleven is in de buurt.

Streekmuseum Reeuwijk
Oudeweg 3
2811 NM Reeuwijk

Website

Ontdek & Deel #cheesevalleyholland

Wil je niets missen?

Ontvang inspiratie en het laatste nieuws over activiteiten. Volg ons via social media of onze Cheese Valley nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies.