Workshop stroopwafel & kaasproeverij Gouda

Vanaf 6 pers. – Ontmoet lokale kaasspecialisten & stroopwafelbakkers in een 4 uur durende smultocht.

Ga zelf aan de slag in een workshop stroopwafel bakken en proeverij van Goudse boerderijkaas. Dwaal samen met je gids door knusse straten en smalle steegjes en ontdek de bekende en onbekende ambachten in het historische centrum. Best in herfst & winter! De Gouda food tour is een geweldig smakelijke ervaring voor het hele gezin!

Fabrieks- of boerenkaas: proef jij het verschil?

In de Gouda kaas proeverij & workshop stroopwafel bakken steek je niet alleen heel wat op. Je steekt ook je handen uit de mouwen. Zo krijg je contact met de locals, duik je in de Goudse cultuur en haar producten. Waan je in andere tijden in de Goudse Waag en op de kaasmarkt. Hier ontdek je het eeuwenoude ambacht van boerenkaas maken en verhandelen. Proef kaas, praat met de kaasboer en probeer het handjeklap. Daarna is het tijd om je Goudse kaaskennis te testen. Weet jij leeftijd en oorsprong van de kaas te raden tijdens een kaasproeverij met de specialist? Kan jij fabriekskaas van boerenkaas onderscheiden?

Gouda workshop stroopwafel bakken

Terwijl je gids je vertelt over de stad en haar ambachten, ruik je de zoete geur van stroopwafels. Je volgende stop is een stroopwafelbakkerij. Nu is het tijd om je handen uit de mouwen te steken! Tijdens deze Gouda workshop stroopwafel bakken vertelt de stroopwafelbakker je smakelijke verhalen.

Geheimen en ambachten

Met je vingers nog steeds plakkerig van de stroop schud je de hand van de bakker en volg je je gids door de knusse straten en smalle steegjes. Je gids laat je haar laatste favoriete en geheime plekjes in de stad van kaas, stroopwafels en ambachten zien en dan is het tijd om afscheid te nemen.

Cheese Valley

Cheese Valley, een uniek gebied midden in het Groene Hart. Vier gemeenten met bijzondere verhalen en belevenissen. En bovenal het hart en de oorsprong van échte kaas, het gele goud van Holland. Luister hieronder naar het verhaal.

Bekijk hieronder wat er nog meer te beleven is in de buurt.

Workshop stroopwafel & kaasproeverij Gouda
Markt 1
2801 JG Gouda

Website

Ontdek & Deel #cheesevalleyholland

Wil je niets missen?

Ontvang inspiratie en het laatste nieuws over activiteiten. Volg ons via social media of onze Cheese Valley nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies.