Audio

Luister hieronder naar een aantal Cheese Valley verhalen en kom meer te weten over het leven op de boerderij en het proces van kaasmaken.

Cheese Valley

Cheese Valley, een uniek gebied midden in het Groene Hart. Vier gemeenten met bijzondere verhalen en belevenissen. En bovenal het hart en de oorsprong van échte kaas, het gele goud van Holland. Luister naar het verhaal.

Boerbert

Sinds 2003 is BoerBert omgeschakeld naar een biologische boerderij waar naast de hoofdtak van 280 melkkoeien ook zo’n 250 kippen door de wei scharrelen die dagelijks voor verse poldereieren zorgen. Van de melk wordt boerenkaas gemaakt die verkocht wordt in de BoerBertShop. Luister naar het verhaal.

Kaasboerderij Speksnijder

Al 100 jaar worden er bij Kaasboerderij Speksnijder ambachtelijke kazen gemaakt. Wil je weten hoe? Luister naar het proces.

Beijersche Schuur

De Beijersche Schuur in Stolwijk is naast kaasboerderij, ook een winkel en theeschenkerij waar je niet snel uitgekeken en – gegeten raakt. Luister naar het verhaal.

Mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van de provincie Zuid-Holland.

Ontdek & Deel #cheesevalleyholland

Wil je niets missen?

Ontvang inspiratie en het laatste nieuws over activiteiten. Volg ons via social media of onze Cheese Valley nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies.