Ons verhaal

Cheese Valley, een uniek gebied midden in het Groene Hart. Vier gemeenten met bijzondere verhalen en belevenissen. En bovenal het hart en de oorsprong van échte kaas, het gele goud van Holland.

Midden in het groene hart van Nederland komen ambacht en ondernemerschap samen. Hier vind je de smaak van de lage landen: kaas, in haar puurste vorm. Gras, koeien, melk: échte kaas. Zoals het alleen hier gemaakt, gerijpt en gegeten wordt. Ontdek, beleef en proef het gele goud van Holland. Luister naar of lees ons verhaal hieronder.

Van gras tot kaas. Ons verhaal. We vertellen het aan ieder die hier komt om ons landschap te beleven. Want we zijn trots op ons waterrijke gebied dat we al eeuwen zelf vormen en beheren. Ook onze moderne boerderijen, bedrijven en technieken laten we graag zien. De processen van bereiden, rijpen en kaaskeren tonen we met passie.

En natuurlijk, over trots gesproken… onze kazen! 30 miljoen kilo geel goud ligt hier te rijpen. Nergens in Nederland ligt zoveel kaas als bij ons. Van jong tot oud, in alle soorten en maten. De deuren van onze kaasmakerijen en kaaspakhuizen staan open, voor iedereen. Het boerenleven en de gastvrijheid zijn voelbaar, de oprechte aandacht voor omgeving, dier en duurzaamheid zijn zichtbaar. In alles wat wij hier maken en doen.

Uitgestrekte veenweide polders en gezellige boerenmarkten. Oude kaasmakerijen en moderne kaasboerderijen. Kaaskoningin, kaasroutes en Cheese Experiences… Hier is alles Hollandser dan Hollands. Wandel, fiets en vaar. Ontdek, beleef en proef. Dit is Cheese Valley, oorsprong en thuis van het gele goud van Holland!

Ontdek & Deel #cheesevalleyholland

Wil je niets missen?

Ontvang inspiratie en het laatste nieuws over activiteiten. Volg ons via social media of onze Cheese Valley nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies.