Stichting Cheese Valley

9 januari 2023 zetten we de volgende stap in een duurzame ontwikkeling van Cheese Valley met de oprichting van een stichting.

Een deskundig driekoppig bestuur zal leiding geven aan de projectleiding van Cheese Valley en helpen het samenwerkingsverband te doen laten groeien de komende jaren. Graag stellen we het eerste bestuur van Cheese Valley aan u voor!


Arjan Schimmel – Voorzitter

Arjan Schimmel is de eerste voorzitter van de stichting Cheese Valley. Arjan is 49 jaar oud, komt uit Linschoten en is momenteel voorzitter van ZuivelNL. Daarbij is hij melkveehouder in de aan Cheese Valley grenzende gemeente Montfoort. Daarnaast is Schimmel van 2010 tot 2021 bestuursvoorzitter van de coöperatie DOC Kaas geweest en dus zeer goed bekend met de wereld van kaas.

Bestendigen en uitbouwen
Arjan Schimmel: “In Cheese Valley zie ik een geweldige kans om het herkomstgebied van échte (boeren) Goudse kaas in te zetten om waardevolle bezoekers naar het gebied te trekken en om het imago van échte kaas te verbeteren in binnen- en buitenland. Ik hoop met mijn kennis, ervaring en netwerk partijen bij elkaar te brengen en zo de samenwerking binnen Cheese Valley voor de komende jaren te bestendigen én verder uit te bouwen.”


Joke Maassen – algemeen bestuurslid

Joke Maassen is mede eigenaar van Travelproof, een communicatiebureau dat vanuit Gouda werkt voor de mooiste bestemmingen en toonaangevende organisaties in de reisindustrie. Als PR professional met een groot netwerk in de reisindustrie zal Joke bijdragen aan de naamsbekendheid van Cheese Valley in binnen- en buitenland.


Arjan van Esveld – Penningmeester

Arjan van Esveld is Manager Operations van Dormio Group. Arjan heeft een achtergrond in de hotelindustrie en heeft voor diverse hotels en hotelketens gewerkt. Als echte toerisme expert zal Arjan Cheese Valley ondersteunen in de ontwikkeling tot een duurzame meerdaagse bestemming.

Doel van de stichting
Champ Bouwman, projectleider Cheese Valley: “Goudse kaas is een wereldproduct en wereldberoemd immaterieel erfgoed. Kaas is ook onlosmakelijk verbonden met het Groene Hart. Nog steeds vind je de meeste zelfkazende boeren in dit gebied. Een prachtige kans voor de regionale economie van het Groene Hart – of eigenlijk: het Goudgele Hart. Ik ben zeer verheugd met het eerste bestuur van Cheese Valley, hiermee zetten we een volgende belangrijke stap richting een duurzame toekomst voor Cheese Valley en daar gaat het gehele gebied van profiteren.”

Ontdek & Deel #cheesevalleyholland

Wil je niets missen?

Ontvang inspiratie en het laatste nieuws over activiteiten. Volg ons via social media of onze Cheese Valley nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies.