Feestelijke start Stichting Cheese Valley

Vandaag, woensdag 8 maart 2023, is de feestelijke start van de ‘Stichting’ Cheese Valley. In de schitterende nieuwe hooiberg van kaasboerderij Schep te Bergambacht is tijdens een speciale bijeenkomst voor kaashandelaren, kaasboeren en andere belanghebbenden het bestuur en de plannen voor de komende jaren gepresenteerd.

Cheese Valley, een uniek gebied midden in het Groene Hart. Vier gemeenten met bijzondere verhalen en belevenissen. En bovenal het hart en de oorsprong van echte kaas, het gele goud van Holland. Sinds de start van de samenwerking in 2017 tussen de gemeenten Krimpenerwaard, Gouda, Woerden en Bodegraven-Reeuwijk is gezamenlijk met private partners gewerkt aan de positionering en promotie van Cheese Valley als hét herkomstgebied van echte (boeren) Goudse kaas. Met de oprichting van de stichting begint een volgende fase. In het bijzijn van de vier wethouders is geproost op een duurzame toekomst van deze samenwerking.

Arjan Schimmel eerste voorzitter stichting Cheese Valley

Arjan Schimmel is naast voorzitter van Cheese Valley momenteel voorzitter van ZuivelNL en tevens melkveehouder in de aan Cheese Valley grenzende gemeente Montfoort, hij ziet een kans in het verder uitbouwen van deze publiek-private samenwerking. Schimmel: ‘in Cheese Valley zie ik een geweldige kans om het herkomstgebied van échte (boeren) Goudse kaas in te zetten om waardevolle bezoekers naar het gebied te trekken en om het imago van échte Goudse kaas te verbeteren in binnen- en buitenland. Ik zie er naar uit de komende periode samen met het bestuur aan de slag te gaan met deze publiek-private samenwerking en deze verder uit te bouwen’. Het bestuur zal verder worden gevormd door Joke Maassen, mede-eigenaar van Travelproof, en Arjan van Esveld, general manager van Landal De Reeuwijkse Plassen.

Doel van de stichting en vlogcampagne
Champ Bouwman, projectleider Cheese Valley: Goudse kaas is een wereldproduct en wereldberoemd immaterieel erfgoed. Kaas is ook onlosmakelijk verbonden met het Groene Hart. Nog steeds vind je de meeste zelfkazende boeren in dit gebied. Een geweldige kans voor de regionale economie van het Groene Hart – of eigenlijk: het Goudgele Hart. Met de start van de stichting laten we zien dat we nog vele jaren willen blijven samenwerken rondom de positionering en promotie van Cheese Valley in binnen- en buitenland. Zo starten we binnenkort in samenwerking met Leoni Goudkuil een Cheese Valley vlogcampagne. Als vlogreporter zal zij het komend jaar de highlights en belangrijkste evenementen van Cheese Valley in beeld gaan brengen voor onze doelgroep op Instagram en TikTok.

Cheese Valley is een publiek privaat samenwerkingsverband tussen de gemeenten Krimpenerwaard, Woerden, Bodegraven-Reeuwijk en Gouda en een groeiend aantal private partijen. Gezamenlijk willen zij het toerisme naar het gebied stimuleren, de waarde van kaas en het culinair imago van Cheese Valley verhogen.

Foto-onderschrift: vlnr Robin Kersbergen wethouder Bodegraven-Reeuwijk, Marriëtte Pennarts-Pouw wethouder Woerden, Arjan Schimmel voorzitter Cheese Valley, Wisja Pannekoek wethouder Krimpenerwaard, Thierry van Vugt wethouder Gouda

EINDE PERSBERICHT
NOOT VOOR DE REDACTIE, NIET VOOR PUBLICATIE:
Voor meer informatie over Cheese Valley kunt u contact opnemen met Champ Bouwman via info@cheesevalleyholland.com en 06-52421907

Ontdek & Deel #cheesevalleyholland

Wil je niets missen?

Ontvang inspiratie en het laatste nieuws over activiteiten. Volg ons via social media of onze Cheese Valley nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies.