Nieuws december 2022

Beste kaasliefhebbers… Aan het einde van een prachtig jaar voor Cheese Valley blikken we graag met jullie terug en brengen we jullie graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Namens Cheese Valley wensen wij jullie heel fijne feestdagen en tot snel in het nieuwe jaar!

2022 is eigenlijk het eerste jaar geweest sinds de corona-periode dat we weer in volle vaart aan de doelstellingen van Cheese Valley hebben kunnen werken. Toerisme naar Cheese Valley stimuleren, de waarde van kaas uit Cheese Valley verhogen en de export van kaas aanjagen zijn de belangrijkste doelstellingen waar wij onze activiteiten op inrichten. Dat doen we samen met publieke en private partners, een prachtige kans voor de regionale economie van het Groene Hart.

Onderwerpen:

Stichting Cheese Valley

9 januari 2023 zetten we de volgende stap in een duurzame ontwikkeling van Cheese Valley met de oprichting van een stichting. Een deskundig driekoppig bestuur zal leiding geven aan de projectleiding van Cheese Valley en helpen het samenwerkingsverband te doen laten groeien de komende jaren. Graag stellen we het eerste bestuur van Cheese Valley aan u voor!


Arjan Schimmel – Voorzitter

Arjan Schimmel is de eerste voorzitter van de stichting Cheese Valley. Arjan is 49 jaar oud, komt uit Linschoten en is momenteel voorzitter van ZuivelNL. Daarbij is hij melkveehouder in de aan Cheese Valley grenzende gemeente Montfoort. Daarnaast is Schimmel van 2010 tot 2021 bestuursvoorzitter van de coöperatie DOC Kaas geweest en dus zeer goed bekend met de wereld van kaas.

Bestendigen en uitbouwen
Arjan Schimmel: “In Cheese Valley zie ik een geweldige kans om het herkomstgebied van échte (boeren) Goudse kaas in te zetten om waardevolle bezoekers naar het gebied te trekken en om het imago van échte kaas te verbeteren in binnen- en buitenland. Ik hoop met mijn kennis, ervaring en netwerk partijen bij elkaar te brengen en zo de samenwerking binnen Cheese Valley voor de komende jaren te bestendigen én verder uit te bouwen.”


Joke Maassen – algemeen bestuurslid

Joke Maassen is mede eigenaar van Travelproof, een communicatiebureau dat vanuit Gouda werkt voor de mooiste bestemmingen en toonaangevende organisaties in de reisindustrie. Als PR professional met een groot netwerk in de reisindustrie zal Joke bijdragen aan de naamsbekendheid van Cheese Valley in binnen- en buitenland.


Arjan van Esveld – Penningmeester

Arjan van Esveld is General Manager van Landal De Reeuwijkse Plassen. Arjan heeft een achtergrond in de hotelindustrie en heeft voor diverse hotels en hotelketens gewerkt. Als echte toerisme expert zal Arjan Cheese Valley ondersteunen in de ontwikkeling tot een duurzame meerdaagse bestemming.

Doel van de stichting
Champ Bouwman, projectleider Cheese Valley: “Goudse kaas is een wereldproduct en wereldberoemd immaterieel erfgoed. Kaas is ook onlosmakelijk verbonden met het Groene Hart. Nog steeds vind je de meeste zelfkazende boeren in dit gebied. Een prachtige kans voor de regionale economie van het Groene Hart – of eigenlijk: het Goudgele Hart. Ik ben zeer verheugd met het eerste bestuur van Cheese Valley, hiermee zetten we een volgende belangrijke stap richting een duurzame toekomst voor Cheese Valley en daar gaat het gehele gebied van profiteren.”

‘Hoe meer je weet, hoe meer je proeft.’

Eind 2021 is aan Cheese Valley een subsidie toegekend vanuit de provincie Zuid-Holland om de digitale beleving van de kaasboerderij verder door te ontwikkelen. Onder de noemer: ‘Hoe meer je weet, hoe meer je proeft’ is in het eerste half jaar van 2022 gewerkt aan een project waarin 8 kaasboerderijen op een volledig nieuwe manier aan de bezoeker worden gepresenteerd.

Door middel van een welkomstvideo in de vorm van een kort interview met de kaasboeren worden de belangrijkste highlights van de boerderij online aan de bezoeker gepresenteerd. Daarnaast zorgen nieuwe beelden aangevuld met audiofragmenten voor nog meer beleving. De nieuwe pagina’s worden binnen de website van Cheese Valley gepromoot en daarnaast zorgen mooie welkomstborden met een QR-code die rechtstreeks naar de pagina van de betreffende kaasboer leidt voor extra bezoek van langsfietsende of wandelende bezoekers.

Uiteindelijk doel is om al onze kaasboerderijen op deze manier aan de bezoeker te presenteren, hiervoor zullen we op zoek gaan naar het benodigde budget. In september heeft de officiële onthulling plaatsgevonden bij kaasboerderij De Graaf in het bijzijn van de vier wethouders en de deelnemende kaasboeren.

Nieuwsgierig naar alle audio en video’s van de kaasboeren? Je vindt ze hieronder:

Influencer persreis en vertaling website naar Duits en Frans

Begin 2022 heeft Cheese Valley wederom een succesvolle aanvraag voor subsidie ingediend, dit keer bij de provincie Utrecht. De subsidie is ter ondersteuning van de internationale positionering van Cheese Valley en is ingezet rondom de ontwikkeling van ons Engelse Instagram kanaal.

Hiertoe zijn we een samenwerking met creative studio Hollands Wild aangegaan voor een speciale persreis voor een zestal ‘influencers’ uit België, Duitsland, Frankrijk en Italië. Een driedaags programma heeft de influencers langs alle vier de gemeenten geleidt en ze Cheese Valley laten beleven van koe tot kaas.

Deze influencers beschikken ieder over een waardevol kanaal op Instagram tot soms wel 50.000 volgers en hebben in opdracht van Cheese Valley content gemaakt ter ondersteuning van ons eigen Engelse kanaal. Daarnaast heeft deze subsidie ons de mogelijkheid gegeven de gehele website te vertalen naar het Duits en Frans. Een geweldige ontwikkeling dus voor Cheese Valley op de internationale markt!

Pers en PR 2022

In samenwerking met het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen heeft Cheese Valley, mede dankzij de subsidie vanuit de provincie Utrecht, deel kunnen nemen aan een campagne met restaurantgids Gault & Millau in Vlaanderen en Nederland.

Dat leverde naast mooie video’s ook prachtige online artikelen op in onder andere Jan, National Geographic en Elle Eten. En daarnaast ook een groot artikel in de geprinte versie van het Belgische Plus magazine in het Nederlands en Frans.

Klik hieronder om diverse online artikelen te lezen:

CNN Brasil

Vanuit het kantoor van NBTC in New York kwam de vraag of wij een reporter van CNN Brasil op weg wilden helpen in ons gebied. Voor een reisreportage was hij op zoek naar het échte verhaal van Nederlandse kaas, en dat verhaal heeft hij gevonden!

Een prachtige reportage leidt de kijker van CNN langs kaasboerderijen De Graaf en Speksnijder, door Gouda en langs de grootse kaasplank ter wereld in Woerden.

Bekijk hier de reportage.

Social Media

Natuurlijk volgen jullie ons al op Instagram en vertel je aan al je vrienden dat ze dat ook moeten doen, althans daar gaan we natuurlijk van uit.

Wat daarnaast erg kan helpen is als Instagram gebruikers in hun eigen posts ook de hashtag #cheesevalleyholland gebruiken wanneer ze een mooie foto plaatsen over een beleving in het gebied. Dat hoeft dus niet altijd kaas-gerelateerd te zijn, we willen iedereen juist ook laten zien hoe mooi Cheese Valley is. Gebruik van de hashtag zorgt voor organische groei van het kanaal en wij kunnen het bericht ook nog eens gemakkelijk reposten. Andere tips voor content kunnen altijd worden gemaild.

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen hebben dan kunt u contact opnemen met onze projectleider Champ Bouwman via info@cheesevalleyholland.com.

Ontdek & Deel #cheesevalleyholland

Wil je niets missen?

Ontvang inspiratie en het laatste nieuws over activiteiten. Volg ons via social media of onze Cheese Valley nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies.