Nieuws december 2023

De laatste maand van 2023 is aangebroken en dat biedt een mooi moment om terug te blikken op ons eerste jaar als stichting Cheese Valley.

Een jaar waarin we hebben kunnen bouwen aan onze stichting én ook nadrukkelijk weer onze schitterende regio, het gele hart van Holland, hebben kunnen promoten in binnen- en buitenland.

Onderwerpen:

Namens de voorzitter

We zijn een eerste jaar onderweg als stichting en als voorzitter van het bestuur van Cheese Valley ben ik blij en trots met waar we nu staan. Het lijkt altijd een koud kunstje een stichting oprichten maar er komt veel meer bij kijken dan de meeste mensen denken. Daarnaast moet je natuurlijk ook het geluk hebben om met de juiste groep aan de slag te kunnen. Die juiste groep, die hebben we zeker gevonden. Het bestuur beschikt over de nodige expertise om Cheese Valley verder te helpen en met de kennis en kunde van onze projectleider Champ Bouwman zijn we verzekerd van een stabiele en betrouwbare organisatie.

Tevens zijn we zeer content met onze Raad van Toezicht waarin zowel de kaasboeren als de kaashandel én de politiek vertegenwoordigd zijn. Onlangs is de eerste vergadering met het bestuur en de RvT van Cheese Valley geweest en dat biedt weer genoeg kansen en energie voor de toekomst.

We willen met Cheese Valley richting de toekomst de volgende stappen zetten om te groeien als publiek-privaat samenwerkingsverband en we zijn blijvend op zoek naar nieuwe budgetten om onze inspanningen verder te kunnen uitbouwen en professionaliseren. Dat gaat er voor zorgen dat er meer waardevolle bezoekers naar ons gebied komen om meer te weten te komen over boeren Goudse kaas. Die bezoekers zullen langer in het gebied verblijven en meer plekken verspreid door het gebied gaan bezoeken. Daar zetten wij onze strategie en energie op in en daar gaat u van meeprofiteren. Eén van de beste manieren om dat te doen is het organiseren van Influencer reizen. Hieronder leest u over de laatste editie die weer veel zichtbaarheid voor Cheese Valley heeft opgeleverd midden in de gewenste doelgroep.

Dank voor het vertrouwen en de samenwerking tot nu toe, op naar een succesvol 2024.

Influencerreis 2023

Van 30 september tot en met 1 oktober hebben we vanuit Cheese Valley in samenwerking met de marketingorganisaties van onze vier gemeenten een tweede Influencerreis georganiseerd. Een zevental influencers uit Duitsland, België, Frankrijk en Engeland hebben we wederom een afwisselend programma voorgeschoteld en dat viel in de smaak. Strategie bij dit soort persreizen is om naast het prachtige ‘kaas-aanbod’ ook de veelzijdigheid van onze regio te laten zien, de prachtige overnachtingsmogelijkheden en natuurlijk speciale aandacht voor de vele culinaire hoogstandjes van Cheese Valley.

Hoofdkanaal dat werd ingezet is Instagram en dat heeft schitterende resultaten opgeleverd. In totaal meer dan 375.000 views voor de Stories gepost door onze influencers en meer dan 185.000 views voor de verschillende video’s die ze hebben gemaakt en online hebben gezet. Ook onze eigen vlogger Leoni heeft de groep vergezeld en zij maakte deze toffe video daarover.

“Het was heel leuk om met de influencers op pad te zijn. Voor mij als Cheese Valley content creator gaf het ook de mogelijkheid om zelf onze mooie regio ook eens van een andere kant te zien door de ogen van buitenlandse bezoekers. In Iedere gemeente waren er heel leuke en interessante dingen te zien en georganiseerd. De sfeer in de groep was gezellig en iedereen hielp elkaar met het maken van zijn of haar content. Dit zijn altijd heel waardevolle trips. Zowel als het gaat om de contacten met influencers en contactpersonen van de gemeenten, als voor het bereik van Cheese Valley en onze steden en dorpen. Ik kijk uit naar de volgende pers trip!”


Leoni Goudkuil
Cheese Valley social reporter

Een bescheiden investering in combinatie met een duidelijke strategie richting markten en doelgroepen zorgt samen met de geweldige samenwerking binnen onze regio voor de prachtige resultaat. We hopen de komende jaren nog vele influencerreizen te mogen organiseren.

Subsidieaanvraag

Begin november heeft Cheese Valley een nieuwe subsidieaanvraag ingediend bij de provincie Zuid-Holland. We hopen in het voorjaar van 2024 aan de slag te mogen gaan met de creatie van nieuwe en eigentijdse video’s van het kaasmaakproces op de boerderij. Niet alleen is dit waardevolle content voor onze online bezoekers om ze mee te nemen in ons unieke verhaal, het is tegelijk ook een kans om hier een online lespakket voor te maken.

Dit lespakket willen we in onze eigen regio in gaan zetten om jeugd tussen de 10 en 14 jaar meer te leren over het maken van kaas en in wat voor prachtig kaasgebied zij zelf wonen.

Natuurlijk richten we ons met dit project ook op de binnen- en buitenlandse bezoeker. We zullen deze video’s aanvullen met content over activiteiten en bijzondere overnachtingsmogelijkheden. Deze video’s zullen we actief met een vlogcampagne van Leoni in de verschillende markten in gaan zetten. Niet alleen willen we hier meer waardevolle bezoekers mee bereiken, we richten ons ook op spreiding en een langer verblijf in Cheese Valley.

Publicaties

Ook in 2023 hebben we weer een tweetal mooie publicaties in print weten te bewerkstelligen voor Cheese Valley.

De spread midden in de Gouda-Bodegraven-Reeuwijk editie van ‘Op pad in de provincie’ richt zich op bezoekers in het gebied en reikt hen nieuwe ideeën aan. In het magazine KAAS is een prachtig artikel over Cheese Valley opgenomen richting de lezer werkzaam in de kaashandel. En naar aanleiding van de influencerreis zal er binnenkort een mooi artikel over Cheese Valley in de Rotterdam editie van het Algemeen Dagblad verschijnen! Naast online media blijft print een speerpunt in onze marktbewerking en hopen we ook in 2024 weer een aantal mooie publicaties voor elkaar te kunnen krijgen.

Social Media

Natuurlijk volgen jullie ons al op Instagram en vertel je aan al je vrienden dat ze dat ook moeten doen, althans daar gaan we natuurlijk van uit.

Wat daarnaast erg kan helpen is als Instagram gebruikers in hun eigen posts ook de hashtag #cheesevalleyholland gebruiken wanneer ze een mooie foto plaatsen over een beleving in het gebied. Dat hoeft dus niet altijd kaas-gerelateerd te zijn, we willen iedereen juist ook laten zien hoe mooi Cheese Valley is. Gebruik van de hashtag zorgt voor organische groei van het kanaal en wij kunnen het bericht ook nog eens gemakkelijk reposten.

Andere tips voor content kunnen altijd worden gemaild naar info@cheesevalleyholland.com.

Ontdek & Deel #cheesevalleyholland

Wil je niets missen?

Ontvang inspiratie en het laatste nieuws over activiteiten. Volg ons via social media of onze Cheese Valley nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies.