Nieuws juli 2023

Met de zomervakantie in aantocht blikken we graag terug op het eerste half jaar van 2023 en kijken we vast vooruit naar de tweede helft van het jaar.

Het eerste half jaar is er eentje geweest van letterlijk bouwen aan onze stichting. Na de zomer kunnen we onze focus weer meer gaan leggen op wat we het liefst doen: marketing en promotie voor onze prachtige regio!

Onderwerpen:

Namens de voorzitter

Maandag 9 januari 2023 was een mooie dag omdat we op die dag de stichting Cheese Valley hebben kunnen oprichten. Een volwaardige stichting met een bestuur, een raad van toezicht en statuten. Klaar voor de toekomst. De weken en maanden daarna zijn we met elkaar aan de slag te gaan om alle rand voorwaardelijke zaken voor elkaar te krijgen, en dat is heden ten dage nog niet zo gemakkelijk. Ook zijn we in gesprek gegaan met de kaashandel om te bezien waar wij voor hun meerwaarde kunnen bieden.

Inmiddels staat alles als een huis en hebben we in de tussentijd ook de nodige marketing en communicatie op peil weten te houden. Nu staat het vizier weer vol op de toekomst gericht. Hoe gaan we onze prachtige streek dusdanig positioneren dat we meer meerdaags bezoek verspreid door het gebied verwezenlijken, hoe zorgen we ervoor dat het culinaire imago van Cheese Valley versterkt wordt én kunnen we dit laten bijdragen aan een betere waardering van boeren Goudse kaas. Daarvoor zijn en gaan we aan de slag. Met persbezoeken, social media en campagnes. En dat doen we graag samen met jullie, door elkaar op te zoeken, te versterken en waar mogelijk samen te werken. De tweede helft van 2023 zullen we weer veel van ons laten horen en we rekenen op jullie steun.

Doel van de stichting

‘Goudse kaas is een wereldproduct en wereldberoemd immaterieel erfgoed. Kaas is ook onlosmakelijk verbonden met het Groene Hart. Nog steeds vind je de meeste zelfkazende boeren in dit gebied. Een prachtige kans voor de regionale economie van het Groene Hart – of eigenlijk: het Goudgele Hart. We zijn zeer verheugd met de oprichting van de stichting en het eerste bestuur van Cheese Valley. Hiermee zetten we een volgende belangrijke stap richting een duurzame toekomst voor Cheese Valley en daar gaat het gehele gebied van profiteren’.

Champ Bouwman
Projectleider Cheese Valley

Even voorstellen: Leoni Goudkuil, onze Cheese Valley social reporter!

Sinds begin maart zijn we vanuit Cheese Valley een overeenkomst aangegaan met Leoni Goudkuil. Leoni beheert onze social media kanalen maar belangrijker nog als social reporter maakt ze geweldige nieuwe content in de vorm van video’s en vlogs om onze doelgroep aan te spreken.

Leoni is geboren en getogen in Cheese Valley en is een enorme kaasliefhebber. We hopen nog vele jaren met haar samen te kunnen werken om alle evenementen en prachtige locaties van Cheese Valley zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen bij zoveel mogelijk mensen. Kijk hier bijvoorbeeld naar het report dat Leoni gemaakt heeft op de Graskaasdag in Woerden en ‘repost’ haar video’s vooral om nog meer bereik voor Cheese Valley met elkaar te bewerkstelligen.

Hoe meer je ziet, hoe meer je ontdekt.

Eind 2021 is aan Cheese Valley een subsidie toegekend vanuit de provincie Zuid-Holland om de digitale beleving van de kaasboerderij verder door te ontwikkelen. Onder de noemer: ‘Hoe meer je weet, hoe meer je proeft’ is in het eerste half jaar van 2022 gewerkt aan een project waarin 8 kaasboerderijen op een volledig nieuwe manier aan de bezoeker worden gepresenteerd. Onder andere door middel van een welkomstvideo in de vorm van een kort interview met de kaasboeren worden de belangrijkste highlights van de boerderij online aan de bezoeker gepresenteerd.

Met een nieuwe subsidieaanvraag, dit keer bij de provincie Utrecht, willen we inzetten op een vervolg onder de noemer ‘Hoe meer je ziet, hoe meer je ontdekt’. Door meerdere aantrekkelijke locaties in Cheese Valley onder de aandacht te brengen van onze doelgroep middels een vlogcampagne willen we spreiding door het gebied bevorderen. Daarnaast willen we de brede accommodatie mogelijkheden van Cheese Valley laten zien om daarmee ook een langer verblijf te stimuleren. We hopen na de zomer hiermee aan de slag te kunnen gaan en houden jullie op de hoogte.

Influencer persreis 2023

Eind september zetten we als Cheese Valley wederom in op een internationale persreis om onze regio onder de aandacht van een groot internationaal publiek te brengen. ‘Influencers’ uit o.a. België, Duitsland en Frankrijk worden momenteel gezocht en benaderd met de vraag of ze interesse hebben om deel te nemen.

Een driedaags programma zal de influencers langs alle vier de gemeenten leiden en ze Cheese Valley laten beleven van koe tot kaas. Samen met de marketingorganisaties van de vier gemeenten wordt het gevarieerde programma samengesteld. Vanuit Cheese Valley zal onder andere onze eigen vlogger en influencer Leoni de groep begeleiden. Deze influencers beschikken ieder over een waardevol kanaal op Instagram tot soms wel 100.000 volgers en zullen in opdracht van Cheese Valley veel waardevolle content maken en delen. Houd ons kanaal dus eind september in de gaten.

Social Media

Natuurlijk volgen jullie ons al op Instagram en vertel je aan al je vrienden dat ze dat ook moeten doen, althans daar gaan we natuurlijk van uit.

Wat daarnaast erg kan helpen is als Instagram gebruikers in hun eigen posts ook de hashtag #cheesevalleyholland gebruiken wanneer ze een mooie foto plaatsen over een beleving in het gebied. Dat hoeft dus niet altijd kaas-gerelateerd te zijn, we willen iedereen juist ook laten zien hoe mooi Cheese Valley is. Gebruik van de hashtag zorgt voor organische groei van het kanaal en wij kunnen het bericht ook nog eens gemakkelijk reposten.

Andere tips voor content kunnen altijd worden gemaild naar info@cheesevalleyholland.com.

Ontdek & Deel #cheesevalleyholland

Wil je niets missen?

Ontvang inspiratie en het laatste nieuws over activiteiten. Volg ons via social media of onze Cheese Valley nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies.